Είστε εδώ: Εφοπλιστής | Νέα | «Shipping in disruption • Απειλές και ευκαιρίες» 
Νέα
«Shipping in disruption • Απειλές και ευκαιρίες»
27.06.25
Στον εισαγωγικό χαιρετισμό της, η πρόεδρος της ΕΕΕ Μελίνα Τραυλού προχώρησε σε μια ηχηρή παρέμβαση παρουσιάζοντας τη ναυτιλία τόσο ως ευαίσθητο δείκτη των εξελίξεων όσο και ως αδιαμφισβήτητη σταθερά, που λειτουργεί αδιάλειπτα και ενώνει τον πλανήτη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για διακρατική εγρήγορση και κοινή δράση: «Αυτό ήταν και το βασικό μήνυμα που μετέφερα και στον ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Aκόμη, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρωτοβουλία να τεθεί το θέμα της θαλάσσιας ασφάλειας στο επίκεντρο της πρόσφατης συνεδρίασης των Ηνωμένων Εθνών, καταλήγοντας:
«Έχουμε την τύχη –και ταυτόχρονα τη μεγάλη ευθύνη– να εκπροσωπούμε τον θεματοφύλακα της παγκόσμιας οικονομίας και της ευρωπαϊκής σταθερότητας. Είναι μια ευθύνη που μεγαλώνει όσο μεγαλώνουν οι προκλήσεις και οι κρίσεις. Ο δικός μας δρόμος είναι μονόδρομος. Πρόσω ολοταχώς».
Διαβάστε τη συνέχεια στον «Ε» Ιουλίου 2025…
|