Είστε εδώ: Εφοπλιστής | Νέα | ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ: Ιστορική συμφωνία στον ΙΜΟ 
Νέα
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ: Ιστορική συμφωνία στον ΙΜΟ
27.07.23
Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στον δρόμο προς την απαλλαγή της ναυτιλίας από τις επιβλαβείς εκπομπές, μετά την έγκριση της «Στρατηγικής ΙΜΟ 2023» για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα κράτη μέλη του διεθνούς οργανισμού στο πλαίσιο της MEPC 80.
Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει την ιστορική, όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει στόχους για μηδενικές, «καθαρές» (net) εκπομπές από τη ναυτιλία περί το 2050, όπως είχε προτείνει η ναυτιλιακή κοινότητα, καθώς και φιλόδοξους ενδεικτικούς ενδιάμεσους στόχους για το 2030 και το 2040.
Η πρόεδρος της ΕΕΕ Μελίνα Τραυλού δήλωσε: «Η λήψη διεθνών μέτρων για μια παγκόσμια βιομηχανία, όπως η ναυτιλία, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην επίτευξη της απανθρακοποίησης του κλάδου μας.
Διαβάστε τη συνέχεια στον «Ε» Αυγούστου 2023…
|