printsend by mail

Είστε εδώ: Εφοπλιστής | Νέα | Αισιόδοξο το κλίμα στην αγορά κρουαζιέρας

Νέα

Αισιόδοξο το κλίμα στην αγορά κρουαζιέρας

29.01.09

Ρεκόρ επιβατών προβλέπει για το 2009 η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) με έδρα τις ΗΠΑ. Η Ένωση πιστεύει ότι παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση η αγορά κρουαζιέρας θα παρουσιάσει αύξηση στον αριθμό επιβατών και θα συνεισφέρει θετικά στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. Σύμφωνα με την CLIA, η αγορά κρουαζιέρας θα φιλοξενήσει 13,5 εκατ. επιβάτες το 2009, μια αύξηση 2,3% σε σύγκριση με το 2008.

Το 2008 έκλεισε με 13,2 εκατ. επιβάτες σε κρουαζιερόπλοια, έναντι 12,6 εκατ. το 2007. Η αγορά κρουαζιέρας αναμένει να παραλάβει φέτος 14 νεότευκτα συνολικής αξίας 4,8 δισ. δολαρίων, από τα 21 νεότευκτα συνολικά που αναμένονται να εισέλθουν στον παγκόσμιο στόλο τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτή η αισιοδοξία είναι σε αντίθεση με πρόσφατη έκθεση της GP Wild (International), σύμφωνα με την οποία δεν είναι καθόλου απίθανο, λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν, να μη προστεθεί κανένα νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο στο βιβλίο παραγγελιών τους πρώτους έξι μήνες του 2009.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της CLIA και διευθύνοντα σύμβουλο της MSC Cruises USA, κ. Richard Sasso, η χρηματοδότηση δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα για τη συγκεκριμένη αγορά, καθώς μπορεί να ανατρέξει στους σημαντικούς πόρους της. Ο κ. Sasso πιστεύει ότι τα κράτη και τα ναυπηγεία που αναζητούν να διατηρήσουν την προσφορά εργασίας για την κατασκευή νεότευκτων για τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, θα αναζητήσουν τα μέσα και θα επινοήσουν τρόπους ώστε να εξασφαλίσουν ότι τα κρουαζιερόπλοια θα εξακολουθήσουν να κατασκευάζονται ακόμα και στους δύσκολους καιρούς.


Αρχική σελίδα | Γιατί Εφοπλιστής | Τρέχον τεύχος | Αρχείο τευχών | Συνεντεύξεις | Συνδρομές | Επικοινωνία