printsend by mail

Είστε εδώ: Εφοπλιστής | ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ • ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»: Δωρεά στο ΕΣΥ και στις νέες μητέρες

ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ • ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»: Δωρεά στο ΕΣΥ και στις νέες μητέρες

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η νέα αίθουσα τοκετών του Γενικού Νοσοκομείου Aθηνών «Αλεξάνδρα», αφού ανακαινίστηκε πλήρως με αποκλειστική δωρεά της δρος Χριστίνας Λασκαρίδη και έλαβε το όνομα «Μαριλένα Λασκαρίδη».

Στα εγκαίνια και την τελετή ονοματοδοσίας έδωσαν το «παρών» ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεράσιμος Σιάσος, καθηγητές, διοικητές, διευθυντές και επαγγελματίες υγείας των μεγάλων νοσοκομείων της πρωτεύουσας.

Η 1η Ιουλίου 2025 αποτέλεσε ιστορική μέρα για τη μαιευτική και το ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, καθώς για πρώτη φορά σε νοσοκομείο του ΕΣΥ πραγματοποιήθηκε ολοκληρωτική ανακαίνιση αίθουσας τοκετών, που λειτουργεί πλέον σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και με υλικοτεχνική υποδομή τελευταίας τεχνολογίας.

Στόχος να προσφέρει ασφάλεια, αξιοπρέπεια και σεβασμό στη μητέρα κατά τη διάρκεια του τοκετού και να μειωθούν οι αναίτιες παρεμβάσεις. Όλες οι γυναίκες, ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής προέλευσης, έχουν πρόσβαση στην άρτια εξοπλισμένη δημόσια αίθουσα τοκετών.

Η δωρήτρια Χριστίνα Λασκαρίδη επέβλεψε το έργο με αφοσίωση και φροντίδα, προκειμένου όλες οι γυναίκες που γεννούν στο νοσοκομείο, είτε έρχονται από την Αθήνα είτε από πιο μακριά, είτε είναι πρόσφυγες είτε Ρομά, να έχουν έναν τοκετό σε περιβάλλον με άρτιες υποδομές.

Διαβάστε τη συνέχεια στον «Ε» Αυγούστου 2025…


Αρχική σελίδα | Γιατί Εφοπλιστής | Τρέχον τεύχος | Αρχείο τευχών | Συνεντεύξεις | Συνδρομές | Επικοινωνία